Les bøker gratis

Det er underlig hvordan folk er villig til å betale for lesestoff når det finnes gratis alternativer. Jeg forstår godt at folk gjerne vil kjøpe og eie en bok eller et tidsskrift. Men ofte når en er ute og reiser med fly, tog eller buss vil en bare ha noe å fordrive tiden med. Det å kjøpe noen bøker til 149 kr. pr. stk. bare for å ha noe å lese på hytta i påsken er dyrt når det finnes et gratis alternativ. Mange leser bøkene bare en gang og er bare opptatt av å ha noe å lese. Hvorfor ikke sjekke ut biblioteket? De har et så stort utvalg at de fleste vil finne noe. Når bøkene kan lånes i fire uker gratis er det et godt alternativ til å kjøpe noe på flyplassen eller stasjonen. Biblioteket er kanskje ikke så veldig kult, jeg kan ennå huske den reklamen, men det er i alle fall gratis. Du sparer fort noen hundrelapper i året. Kjøp bøker du vil eie. Lån bøker du bare vil lese.

Melder du deg inn i en bokklubb får du normalt 3-4 bøker gratis. Du betaler bare 149 kr i porto. Selger du noen av bøkene på QXL eller Finn så har du dekket inn den kostnaden.

Velg riktig nettbokhandel!

4 kommentarer til “Les bøker gratis

 1. Her er jeg nok veldig enig med deg. Likevel kjøper jeg altså en god del bøker selv, men dette er stort sett bøker jeg har lyst å eie og som jeg relativt ofte plukker opp igjen og leser om og om igjen og bruker som oppslagsverk (Typisk bøker om aksjer, økonomi og personlig utvikling). Leser ikke mye skjønnsliteratur, men om jeg hadde så hadde jeg i så fall lånt disse på biblioteket, da dette er bøker en gjerne kun leser 1 gang.

  Et annet alternativ hvis en allerede har kjøpt mange bøker, er jo å gå sammen og bytte med venner. Det er sikkert mange andre som har mange bøker, filmer eller lignende som er intersesert i å bytte disse.

  Ellers når det kommer til magasiner og aviser og slikt, så er dette noe jeg svært sjelden kjøper. Det finnes jo mer enn nok av lesestoff på nettet 🙂 På flyet får en stort sett alltid låne avisen av noen andre som har kjøpt den, når de er ferdig med den 😉 Men abonnerer på Dine Penger, til 450 kr året. Det er det verdt.

  1. Det å bytte bøker med venner er en veldig god ide. Jeg har nok kjøpt en del bøker. jeg vet ikke helt om det er for å eie eller bare lese. Ofte hender det jeg kjøer kun for å ha noe å lese på toget og på hytta i påsken. Jeg tror nok jeg bør sjekke ut biblioteket. Det er lenge siden sist. Det blir en vane å kjøpe noe når jeg skal ut å reise. Det blir ofte impulskjøp like før jeg reiser. Jeg tror det er lurt å være litt bevisst og vurdere om biblioteket i noen tilfeller kan være et alternativ.

 2. Har nok kjøpt et par bøker på reisen jeg opp gjennom årene, men stort sett bøker jeg på forhånd har vært interessert i å kjøpe. Men det er selvsagt ikke de beste prisene å finne på flyplassene rundt omkring.

  Ellers er jo også http://bookboon.com et godt tips for fagbøker. Jeg har selv benyttet meg litt av disse gratis e-bøkene i studiet mitt. En finner også en del andre bøker om personlig utvikling, karriereutvikling og reise.

  1. For å innhente informasjon er internettet bedre enn biblioteket. Det er mer å finne, lettere å bruke ennå gå på biblioteket og raskere oppdatert. Men det er noe med å ha en fysisk bok å kose seg med. Det tror jeg ikke Internett kan erstatte. Det vil helt åpenbart være individuelt hvor mye man kan spare på å bruke biblioteket, men de fleste vil kunne spare noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *