Oppsummering av 1. halvår

Nå har første halvår i 2014 passert og det er naturlig med en oppsummering.

Jeg har gått ned til 80 % stilling fra 1. mars. Dette ser jeg på som et viktig skritt i riktig retning. Med den gjeldssituasjonen jeg har vil det nok kunne ta noen år før jeg kan gå ytterligere ned. Men prosessen er begynt.

Økningen i nettoformuen har vært god. Selv med reduksjon i stillingsprosent øker nettoformuen. Investeringene i fond har gitt en avkastning hittil i år tilsvarende 40 % årlig. Dette er en god avkastning selv om den ligger godt under de 145 % jeg fikk totalt i 2013. Jeg har brukt av avkastningen til å redusere gjeld. Gjelden er fortsatt høy og likviditeten er anstrengt, men det er en klar bedring dette halvåret.

Blogging og inntekter fra blogging er nok der jeg strever mest. 2013 var et spesielt dårlig år. Det skal derfor ikke så mye til for å gjøre det bedre. Jeg trenger bare en utbetaling til fra TradeDoubler eller Adsense får passere inntekten jeg hadde i 2013. Jeg har blitt registrert i Brønnøysund med org.no. Jeg har også fått mine første betalte gjesteinnlegg.

2 kommentarer til “Oppsummering av 1. halvår

  1. «Jeg har gått ned til 80 % stilling fra 1. mars. Dette ser jeg på som et viktig skritt i riktig retning.»

    Her ble jeg nysgjerrig 🙂 Hva er målet ditt egentlig? Tenker du å redusere stillingen og erstatte inntekt med alternative inntektskilder?

    Ellers må jeg jo si at det er spennende å følge med her 🙂

    1. Drømmen, slik jeg har beskrevet den på https://www.sparesiden.com/mitt-prosjekt/ er å flytte til et land med lavere levekostnader og leve av en kombinasjon av blogging, annet skrivearbeid og investeringer. Jeg har kommet til at en gradvis overgang er mer realistisk. Skulle jeg ikke lykkes vil jeg likevel få et bedre liv av redusert arbeidstid. Jeg ser på gradvis reduksjon av stillingsprosent som en plan B jeg jobber med parallelt med å bygge opp alternative inntekter. Jeg håper å kunne gå ned til 60 % stilling senest om 4-5 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *