Plan for 2019

Ved inngangen til et nytt år er det alltid naturlig å legge planer for det nye året. Det er vanskelig å være konkret fordi det er for mange forhold jeg ikke har kontroll over. Økonomien vil i stor grad styres av utviklingen på børsene der selv små endringer kan gi store utslag. Inntektene fra bloggene vil åpenbart styres av hvor gode annonsører jeg finner og av hvor høy trafikk jeg får. Jeg har derfor valgt å sette opp noen punkter over forhold som jeg kan kontrollere.

Investeringer

Jeg har en aksjesparekonto med fond kjøpt med inntekter fra bloggene. Jeg har hovedsakelig investert i indeksfond. Det er bare overskuddet fra bloggene som blir investert i fond.

Jeg beholder fordelingen på 50 % globalt, 30 % vekstmarkeder og 20 % i Norge. Jeg kommer til å gradvis bytte ut DNB Global Indeks med AksjeGlobal Indeks IV A.

AksjeGlobal Indeks IV A er valuta sikret. Kronen er historisk svak. Jeg vet ikke når dette vil endres eller hvor fort de går, men jeg renger med at kroneverdien vil normalisere seg i fremtiden. Gjelden min er i norske kroner og det er greit å ikke ta mye valutarisiko. Jeg investerer i aksjemarkedet for å få den meravkastningen aksjemarkedet gir, ikke for å drive valutaspekulasjon. En eventuell styrking av kronen blir bare en bonus. AksjeGlobal Indeks IV A investerer kun i utviklede markeder. Det er helt greit. Jeg har allerede 30 % i vekstmarkeder. Det får holde.

Pensjonskapitalbevis

Jeg har et pensjonskapitalbevis (PKB). Jeg kommer til å rebalansere 31. januar som normalt og ellers hvis det skulle skje noe ekstraordinært i markedet.

Jeg kommer ikke til å opprette IPS i 2019.

Gjeld

Gjelden håndteres slik det er mest økonomisk fornuftig. Det betyr at jeg kun betaler minstebeløpet på studielånet. Den lille porteføljen jeg har hos Nordnet vil fortsatt være belånt. Jeg har to kredittkort med rentebærende saldo og betaler ned det dyreste kortet først.

Jeg har en plan for å betale ned disse to kortene innen 31.12.2020. Jeg regner med å få nedbetalt et kredittkort (Cresco Gold) i 2019.

Jeg regner med å kunne redusere gjelden mer i 2019 enn i 2018. Gjelden er redusert slik at det blir mindre renteutgifter. Jeg får også betydelig mindre restskatt å betale 2019. En foreløpig beregning tyder på at jeg må betale 6829 kr pluss renter.

Bli kvitt kredtittkortgjeld

Blogging

Jeg må finne flere inntektskilder til bloggene. Tradedoubler gir lite penger. Det er også stadig flere annonsører som avslutter samarbeidet med Tradedoubler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *