Registrering av AS

Reglene for etablering og drift av aksjeselskap er liberalisert. Fra 1. januar 2012 ble kravet til aksjekapital redusert til 30.000. etableringskostnader kan dekkes av disse 30.000. Mindre aksjeselskaper kan også velge bort å ha revisor. 1. juli ble reglene liberalisert enda mer. Styret trenger ikke varamedlem. Styret kan bestå av kun et medlem som da automatisk blir styreleder. Det er heller ikke krav om daglig leder. Dersom aksjekapitalen består av penger som settes inn på firmaets konto trenger du ikke revisor ved stiftelse. En bekreftelse fra banken er tilstrekkelig.

Det er fremdeles papirer som må fylles ut og sendes inn. Det enkleste er å få et regnskapsfirma eller advokatfirma til å gjøre det. Det koster alt fra 1500 kr og opp. I tillegg kommer gebyr til Brønnøysund Registeret. Ved elektronisk innsending er gebyret 5666 kr.

Varjag er et advokatfirma som tar 3000 kr pluss moms. Firmahjelp AS bistår nyetablerte firmaer og tar 2990 kr pluss moms for å registrere AS.
Starteselskap.no tar 1500 kr inkludert moms. De oppgir ingen navn adresse eller telefonnr. Den eneste kontaktinformasjon de oppgir er en epostadresse. Det gir ikke et seriøst inntrykk.

Det finnes også ferdigregistrerte selskaper som kan kjøpes på dagen. Firmaet er typisk registrert i løpet av de siste månedene og kommer med bankkonto. Ofte koster de 45.000 og kommer med 30.000 innestående på konto.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *