Slik fører jeg regnskap

Jeg satte opp en oversikt over hvor mye penger jeg må sette av hver måned til å dekke regninger. Tanken var at jeg kunne se på hvor store utgiftene hadde hvert og legge til grunn at utgiftene den nærmeste tiden ikke ville avvike vesentlig. Jeg kalte det et budsjett fordi regningene jeg får inneholder alle utgifter. Det skyldes at jeg nesten ikke bruker kontanter eller bankkort. I realiteten er det nok mer et regnskap enn et budsjett siden det baserer seg på historiske data.
Det jeg har gjort er å føre inn alle minimumsbetalingene på kredittkort. Kort jeg bruker til innkjøp og betaler ned fullt ut føres opp med hele saldoen. Dernest fører jeg opp alle lån og til slutt andre faste utgifter. For regninger jeg betaler kvartalsvis regner jeg bare ut beløpet pr måned og fører det slik at jeg ser hva gjennomsnittet er pr. måned. På denne måten vet jeg hvor mye jeg må sette av pr. måned til regninger. Det er også greit å vite hvor mye en betaler på kredittkort og andre lån. Den eneste ulempen jeg kan se er at forbruket til mat klær og annet blir betalt med kredittkort og da fremkommer kun totalsummen. En mulig løsning er at for de kredittkort som betales ned fullt ut hver måned kunne jeg spesifisere hva pengene gikk til. Det vel et spørsmål om hvor detaljer en skal gjøre det.

På kredittkort trenger jeg strengt tatt ikke betale mer enn renten. Riktignok er minstebeløpet høyere enn rentene, men det overskytende er penger en kan bruke eller ta ut igjen. Jeg har derfor en oversikt over hva det vil koste å bare betale renter. Dette gjør at jeg lett kan se hvor mye av lønnen som er igjen når lån, andre faste utgifter og renter på kredittkort er betalt. Det som er igjen er det jeg kan bruke på mat, klær og reduksjon av kredittkortgjeld. Det gir en grei oversikt selv om enkelte tall ser litt stygge ut.

2 kommentarer til “Slik fører jeg regnskap

  1. Det har kommet mange annonser for privatleasing av bil den siste tiden. Både på tv og i avisannonser. Mange av tilbudene ser ganske bra ut. Tips til tema: Hvor gunstig er det å privatlease en ny bil kontra å kjøpe den? Har ikke sett noen slike oversikter i det siste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *