Ukens rapport

Første uke i desember har ikke vært spesielt god. På min vanlige aksje- og fondskonto har fondene utviklet seg negativt. Siden jeg har giret opp fondene blir denne effekten forsterket. I min IPS har utviklingen vært positiv.

Jeg sjekket min aksje- og fondskonto i dag. Gjeldsgraden er 71,77 %. Jeg kan tåle et kursfall på 8,07 % før jeg blir overbelånt. Avkastningen hittil i desember tilsvarer -45,33 % årlig nominell rente og 36,64 % hittil i år. Det er mer enn det jeg ville fått hvis jeg brukte egenkapitalen til nedbetaling av kredittkortgjeld. På min IPS er avkastningen hittil i desember tilsvarende 40,12 % årlig nominell rente og hittil i år tilsvarende 14,44 % årlig nominell rente. Jeg ligger dermed godt an til å komme opp i 1 million før jeg blir pensjonist. Da har jeg lagt til grunn 15.000 kr i årlig innskudd.

2 kommentarer til “Ukens rapport

    1. Jeg tenker ikke å selge meg ut. Høsten og 1. kvartal er generelt en god periode. Jeg har en avkastning hittil i år som tilsvarer 36,71 % nominell årlig rente. Tilsvarende tall hittil i desember er 81,52 %. Jeg tar ut avkastningen for å holde egenkapitalen nede. Utviklingen på fredag gjør utslag på mine fond natt til tirsdag. Hvis det da ikke er noe mer avkastning å ta ut vil jeg avvente mer salg til det tar seg opp. Det er strategien jeg følger inntil videre. Sent i 1. kvartal må jeg vurdere hva jeg skal gjør basert på min økonomi som helhet og spesielt gjeldssituasjonen. Hittil i år har jeg hatt et netto salg på 74500 på min vanlige aksje- og fondskonto. Det betyr at jeg har færre andeler i fond og mindre kredittkortgjeld. Det reduserer risikoen betydelig og er en linje jeg fortsetter med fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *