Viktig om kredittkort med rabatt

Det finnes kredittkort som gir rabatter innenfor bestemte kategorier. Det avgjørende er ikke hvilke produkter du kjøper, men hvor du handler. Brukerstedene er registrert hos Mastercard og Visa med en bestemt kode. Det er den koden som styrer rabatten. Dersom brukerstedet er registrert hos Visa som bensinstasjon og du har et kort som gir rabatt på bensinstasjoner så får du rabatt uansett hva du kjøper. Enkelt og greit. Problemet oppstår når brukerstedet er registrert med en annen kode enn det du tror. Et eksempel kan være at du kjøper drivstoff i utlandet nede ved havna og så viser det seg at brukerstedet er registrert som en marina og ikke bensinstasjon. Da får du ikke rabatten som gjelder på bensinstasjon. Amerikanere med kredittkort som gir rabatt på dagligvarer klager over at de ikke får rabatt ved handling på Walmart. Grunnen til at de ikke fikk rabatt var ganske enkelt at Walmart ikke var registrert med kode for dagligvareforretning. Normalt er ikke dette noe problem. Når du ser en butikk så vil du som oftest gjette riktig om hvordan den er klassifisert av Visa.

Et brukersted som opererer innenfor flere bransjer registrerer seg hos Visa med en kode som kan avvike fra det du forventer.

Noen har tatt initiativ til å opprette en side som forteller hvor du får rabatt med de forskjellige kortene. Jeg synes siden på mange måter bærer preg av å være et pågående prosjekt. Men den kan kanskje være til hjelp hvis man er i tvil.
Du finner den på http://tinyurl.com/9sj8fyy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *