Ya kredittkort med nettbank

Ya Bank tilbyr nå nettbank på sine kredittkort. Der får du oversikt over siste transaksjoner og mulighet til å betale regninger direkte fra kredittkortet. Regningsbetaling rentebelastes fra betalingsdato, men er ellers gebyrfri. Du kan også søke om høyere kredittgrense via nettbanken. Dette er nok en funksjonalitet som kunder av Ya Bank har etterspurt. Du logger deg inn med BankID. Ved innlogging må du velge om du vil logge inn i kredittkortnettbanken eller den vanlige nettbanken. Jeg håper de i fremtiden får til en felles innlogging slik at en kan se både bankkonto og kredittkort samtidig.

Ya kredittkort har fått et omfattende fordelsprogram som gir tilbud på bestemte varer hos utvalgte leverandører. Det er ingen generell ordning med fast rabatt eller cashback ved handel innenfor bestemte bransjer slik andre kredittkort gir, men en omfattende samling av spesialtilbud. Selv om jeg generelt er skeptisk til å kjøpe noe som helst bare fordi du får et angivelig godt tilbud, så kan det være verdt å ta med seg på produkter du uansett kjøper.

Hovedfordelen med Ya kredittkort er at det har BankAxeptlogoen og kan dermed brukes i alle betalingsterminaler i Norge i tillegg til at det fungerer som et vanlig Visa kredittkort.

Med epost faktura blir det helt gebyrfritt og betaler du hele regningen ved forfall påløper heller ingen renter på varekjøp. Kontantuttak rentebelastes fra uttaksdagen. Det er et unntak. Dersom du handler i butikk her i Norge blir kortet behandlet som et vanlig bankkort og du kan ta ut kontanter når du handler. Både varekjøpet og kontantuttaket bli dermed rentefritt dersom du betaler hele fakturaen ved forfall. Dette fordi kortet er tilknyttet BankAxept og blir dermed behandlet som et vanlig bankkort. Dette gjelder bare ved betaling i terminal i butikk i Norge. Ved manuell betaling, på internett eller i utlandet går betalingen gjennom Visa som tar 2-3 % eller mer i gebyr av butikken, og da gir butikken selvfølgelig ikke ut kontanter.