VIP Credit Card fra Ya bank

Dette Visa kredittkortet blir aktivt markedsført bl.a. på Facebook. Kortet skal gi store rabatter på produkter fra en hel del kategorier. Det høres unektelig ut som et bra tilbud. Problemet er bare at rabattene er knyttet til bestemte produkter/forretninger. Det fortoner seg mest som en kanal for butikker til å markedsføre sine kampanjer. Det er umulig å vite om tilsvarende rabatter kan oppnås på annen måte eller om andre produkter fra andre butikker også selges på tilbud. Kjøper du en avis så vil du lett se tilbud og kampanjer bli annonsert hele tiden. Rabatter og prisavslag er egentlig ikke noen mangelvare. Kortet har ingen generell rabatt eller cashback på varekjøp. Kortet er selvfølgelig gratis å ha. Kortet har også reise forsikring. Med epost faktura blir kortet helt gratis dersom det brukes kun til varekjøp og hele fakturaen betales ved forfall. De har en litt rar renteberegning. Betaler du deler av fakturaen ved forfall vil resten renteberegnes fra kjøpsdato.

Kortet blir markedsført som et VIP kort. Sort med gullskrift gjør at det kan se eksklusivt ut. Men siden de tilbyr kredittgrense fra 5.000 til 100.000 så er det sannsynligvis et kort som er lett å få. Hvor strenge kan de være med en kredittgrense på 5.000?

Velkomst pakken, som de verdsetter til 2.100 kr, er kanskje ikke like interessant og nyttig for alle. Jeg sitter igjen med en følelse av at kortet høres mer eksklusivt ut enn det er.

Med en rente på 20,8 % er det ikke blant de verste, men du vil lett kunne finne kort med lavere rente.

For tjenester uten om de vanlige f.eks. nødkontanter eller nødkort krever de faktisk gebyrer. Dersom du ikke har BankID må du legitimere deg på posten og du blir belastet et gebyr på 200 kr på første faktura.

Du bør også sjekke ut andre kredittkort som gir rabatter.