Nå går jeg løs på studielånet

Jeg har tidligere beskrevet hvordan du kan utnytte studielånet mest mulig.

Studielånet er så gunstig at jeg anbefaler å kun betale minstebeløpet.

Nå skal jeg selv bryte dette prinsippet. Jeg har nå endret betalingsplanen slik at studielånet blir nedbetalt i desember.

Ved utgangen av juni har jeg under 30.000 igjen på studielånet. Det er fullt ut mulig å betale det ned i år. Etter den opprinnelige nedbetalingsplanen ville studielånet vært nedbetalt i mai 2022.

Det er et så lavt beløp og en så kort tid at det uansett ikke er mye å tjene på å utsette betalingen lengst mulig.

Skulle jeg gå ned til 60 % stilling er det en fordel med litt bedre likviditet.

Jeg betalte ned mitt siste kredittkort med rentebærende saldo 12. juni.

Det eneste kredittkortgjeld jeg har igjen nå er for det jeg kjøper og betaler ned rentefritt ved forfall. I juli kommer jeg til å stort sett slutte med kredittkort og hovedsakelig bruke bankkort.

Jeg er litt usikker på hvor aksjemarkedet er på vei nå. Det har vært et kraftig fall og det pleier å ta litt mer enn noen måneder før det tar seg opp igjen. Det er noe turbulens i markedet og noen vil kanskje prøve å utnytt kortsiktige svingninger. Det blir litt for avansert for meg.

Jeg vet ikke hvor markedet er ved nyttår. Men det er en risiko for at bunnen ennå ikke er nådd.

Bedrifter går dårlig, noen går konkurs. Arbeidstagere blir permittert eller sagt opp. De får mindre penger å bruke og vil sannsynligvis også misligholde gjeld. Alt dette vil ha store ringvirkninger,

Markedet har reagert positivt på stadig nye tiltakspakker. Men det er bare et tidsspørsmål hvor lenge staten kan og vil fortsette med det.

Jeg kommer uansett til å vente med å gå inn i aksjemarkedet til studielånet er nedbetalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *