Bankkort uten årsavgift

Det er noen som er veldig opptatt av å slippe gebyrer for å bruke egne penger. Årsavgiften på bankkort er da noe de irriterer seg over.

Man kan diskutere hvor viktig det er å slippe dette gebyret. 250 kr i året er normalt ikke det som ødelegger økonomien.

Hvis du ikke er student blir det vanskelig å slippe unna årsavgiften.

KLP

Dersom arbeidsgiver har pensjonsordning i KLP gir de deg bedre betingelser på de fleste banktjenester. En av fordelene er at du slipper årsavgift på bankkortet.

Bruke kredittkort

Noen forsøker å slippe årsavgiften på bankkort ved kun å ha kredittkort.

Det kan fungere greit, men det er noen problemer.

Det er ikke alle steder som tar kredittkort. Offentlige kontorer tar ofte bare kort tilknyttet BankAxept. Kredittkort fra Ya bank har Visa og BankAxept logoen og vil fungere over alt der de bare tar bankkort.

Bruk i minibank koster mye. Kredittkortene vil ofte ha høye gebyrer eller de beregner renter fra uttaksdagen.

Noen forsøker å løse dette ved å sette inn penger på kredittkortet slik at det i praksis fungerer som et debetkort. Har du et kredittkort som ikke tar gebyr for kontantuttak koster det ingen ting. men dette er heller ikke problemfritt. Det er svært få kredittkort som betaler renter dersom du setter inn penger. Bruker du bare dine egne penger til kjøp får du heller ikke den ekstra beskyttelsen kredittkort normalt gir.

Det er også en fare for overforbruk. Med et kredittkort vil du ha mye penger disponibelt som lett kan føre til et høyere forbruk. Det problemet kan reduseres noe ved å ha en lav kredittgrense og avtalegiro slik at hele saldoen betales ved forfall.

En må nesten selv vurdere hvor viktig det er å spare et årsgebyr. Jeg har flere kredittkort jeg bruker og betaler ned fullt ut hver måned. Jeg bruker nesten ikke kontanter.

Flaskepanten tar jeg ut i kontanter, så jeg har en del mynter liggende.

Jeg ble belastet årsavgift på mitt bankkort i januar og kommer til å beholde det kortet til desember. Jeg har byttet tilbake til Sbanken. Hvis jeg vil fortsatt ha et bankkort så får jeg et nytt der. Det bankkortet jeg har nå i Bank 2 blir levert inn i desember.

For meg vil et bankkort bare fungere som en reserve. Noen forsøker å kutte forbruket ved bare å bruke kontanter, da er et bankkort praktisk å ha for å få ut penger.

Jeg forsøkte i en periode å bare bruke kontanter og bankkort. Jeg merket ikke noen vesentlig reduksjon i forbruket og gikk derfor tilbake til å bruke kredittkort.

Jeg har to kredittkort med rentebærende saldo. Jeg tar derfor imot alle rentefrie lån jeg kan få. Bonuser og rabatter hjelper også med nedbetaling av gjeld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *