Endringer i mine investeringer

Jeg har en IPS der jeg rebalanserer hvert år. Jeg foretar også ekstraordinær rebalansering hvis det har vært store kurs fall. Jeg har 20 % i obligasjonsfond og resten i aksjefond. Jeg er i utgangspunktet skeptisk til å hoppe fra den ene investeringen til den andre avhengig av hva som tilfeldigvis gitt høyest avkastning i det siste. Jeg mener det er umulig å spå hvilke fond som gjør det bra i fremtiden på grunnlag av endringer de siste månedene. Jeg foretar derfor nesten ingen endringer i porteføljen bort sett fra rebalansering.

Jeg har nå likevel bestemt meg for å flytte investeringer fra DNB Obligasjon (I) til KLP Pensjon II
Nordnet har en veldig grei funksjon der du kan sammenligne fond. Det gjør det enkelt å se forskjellen på fond. Uansett hvilken periode jeg ser på så er avkastningen høyere. Risikoen er også høyere, noe som gir en logisk forklaring på høyere avkastning. Sammenlignet med aksjefond er det likevel svært lav risiko. Jeg har lenge nok igjen til pensjonsalder til at jeg kan leve med litt høyere risiko. Forvaltningshonoraret er lavere. Det øker sannsynligheten for høyere avkastning.
KLP Pensjon II har fått 5 stjerner av Morningstar mot kun 3 for DNB Obligasjon (I). Den eneste grunn til at jeg ikke har gjort dette før er denne inngrodde skepsisen til å hoppe rundt fra et fond til et annet.
Jeg ser også at Nordnet har inkludert DNB Obligasjon i sin Topp 30 liste. Dette er en liste over de 3 beste fond, etter Nordnets mening antar jeg, innenfor 10 kategorier. I kategorien «Rente» kommer DNB Obligasjon (1) på topp. KLP Pensjon II er ikke nevnt. Likevel, jeg flytter til KLP Pensjon II

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *