Forbruket er kuttet

Det er en kategori der jeg bruker for mye penger. Hver måned summerer jeg hvor mye jeg har brukt på dagligvarer og alt annet jeg kjøper av mat og drikke. Dette lå typisk på over 7000 i måneden. Jeg har hadde et mål om å få det gradvis ned til under 5500 kr. I desember klarte jeg det. Nå er målet å holde det der. Skulle jeg klare å presse det enda lengre ned er det en ekstra bonus. Kategorien er stor. Noen vil kanskje mene jeg burde splittet den opp. Men jeg synes det fungerer greit å ha denne ene kategorien å fokusere på. Det er lett å summere opp forbruket. Det er også lettere å holde et budsjett. Bruker jeg litt mye  en dag er det bare å bruke mindre på noe annet senere. Da slipper jeg å være opphengt i å aldri bruke penger på det eller det. Jeg har budsjettet litt i bakhodet når jeg går ut å spiser eller når jeg handler dagligvarer.  Jeg venner meg til å se på prisene og være litt bevisst generelt fremfor å fokusere på en enkelt ting. Det er totalen som teller. Jeg kommer til å bruke penger på ting som ikke  helt nødvendig, men lar meg ikke stresse av det. 5500 kr er rikelig. Det er ikke realistisk å kutte ut alt unødvendig og det er heller ikke ønskelig.

Når jeg ser på forbruket i andre kategorier er det ikke så mye jeg kan kutte. Noe er det nok, men det er denne ene kategorien som er størst og lettest å gjøre noe med. Det er mulig  bli flinkere til å kjøpe klær på salg, bestille togbilletter i god tid for å få billigst mulig billetter og eventuelt finne en billigere frisør. Men det blir uansett ikke mye penger av slikt. Jeg bruker lite penger på elektronikk, men det skader ikke å undersøke litt grundigere når jeg eventuelt skal ha meg ny TV eller PC. De faste utgiftene er det vanskelig å få gjort noe med. De er heller ikke så veldig høye.

Fokuset i 2016 vil hovedsakelig være denne » dagligvare og alt annet av mat og drikke «- kategorien, så skal jeg forsøke å ha økonomi litt i bakhodet også ellers.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *