Gebyrfritt bankkort eller høy rente

Det finnes i Norge i dag 3 banker som tilbyr bankkort med Visa uten årsavgift. Fokus og Bank 2 gir lav rente på brukskontoen, mens Pareto Bank tar gebyr for regningsbetaling på nett. Selv bruker jeg Bank 2 for å slippe årsavgiften på bankkortet. Nettbanken er gebyrfri slik at den eneste fordel jeg skulle ha av å velge en vanlig nettbank som Ya Bank og Bank Norwegian er at disse to bankene tilbyr høyere rente på lønnskonto. Ya Bank tar 250 kr i årsavgift og gir 3 % rente på lønnskonto, mens Bank 2 bare har 0,75 % rente. Med en gjennomsnittlig saldo på 15432,10 kr vil den høyere rente hos Ya Bank være nok til å dekke årsavgiften etter at skatten av rentene er trukket fra. Hos Bank Norwegian får du bare 2,75 % rente på lønnskonto. Du må dermed ha 17361,11 kr i gjennomsnitt på kontoen for å dekke inn årsgebyret.

De fleste får inn lønn hver måned og bruker opp mesteparten til regninger og sparing slik at kontoen er tom like før neste lønning. Får du netto utbetalt 30.000 og bruker dette jevnt gjennom måneden vil du typisk 15.000 i gjennomsnitt. De fleste bruker mye av lønna med en gang til å betjene gjeld og foreta innkjøp slik at gjennomsnittet blir enda lavere. Du må nok ha en netto utbetaling på godt over 30.000 før det kan lønne seg å bruke Ya Bank fremfor Bank 2.

Et alternativ kan være å ha brukskonto med kort i Bank 2 og bruke Ya Bank som ren regningskonto uten kort. Da kan du f.eks. ha en fast overføring til Ya Bank for å betale regninger. Da får du litt høyere rente på pengene fra lønna kommer inn til regningene betales samtidig som disse pengene holdes adskilt fra dine handlepenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *