Jeg er ferdig med salg av aksjefond

Min kontroversielle investeringsstrategi har vært basert på aggressiv giring med «egenkapital» finansiert med kredittkort. Den har gitt svært høy avkastning, men innebærer også høy risiko med til dels mye stress. Strategien forutsetter at jeg har tilgang til mye kreditt for å komme meg gjennom perioder med negativ utvikling i markedet. Det er kommet signaler om innstramming på usikrede lån. Det øker risikoen noe for at jeg ikke får tilgang til all kreditt jeg trenger når jeg trenger den. Det er riktig nok en lav risiko for at dette vil bli et problem, men er likevel et moment.

Et annet forhold er at økonomien min har bedret seg såpass mye at jeg ikke lenger har det behovet for høy avkastning.

Nettoformuen og gjeldssituasjonen var betydelig forbedret da jeg begynte å selge meg ut. Bedringen fortsatte mens jeg gikk gradvis ut av fond. Nå har nettoformuen gått fra å være negativ til å bli positiv. Gjelden jeg har nå er så lav at den lett lar seg håndteres med den lønna jeg har.

Jeg er nå ferdig med å selge aksjefond for å betale ned på kredittkortene. Nå er jeg kommet til veis ende. Hittil i år har jeg solgt fond for 492.260,30 kr. Jeg har også kjøpt fond for 103.843,25 kr. Av dette er 101.843,25 kr et fondsbytte i mars. 2000 kr er kjøpt med inntekter fra bloggene. Det gir meg et netto salg på 388.417,05 kr.

I løpet av året har jeg satt inn 8.750 kr og tatt ut 115.150 kr. Det gir et netto uttak på 106.400 kr. Pengene er brukt til aggressiv nedbetaling av kredittkortgjeld.

Avkastningen hittil i år tilsvarer 87,24 % årlig nominell rente. Det kommer jeg til å savne. Jeg får trøste meg med at jeg sparer en del renter (22,53 %) på å redusere kredittkortgjelden.

Jeg har tre kredittkort igjen med rentebærende saldo. Ved utgangen av året er et av dem nesten nedbetalt. Da tar det bare en tre til fire måneder før jeg er klar til å gyve løs på neste kredittkort.

De andre kredittkortene jeg bruker betaler jeg ned fullt hver måned.

Det jeg nå sitter igjen med er en liten portefølje finansiert med inntekter fra bloggene. De investeringene beholder jeg. Fondene er belånt for å presse ned kredittkortgjelden.

Jeg har hatt gode erfaringer med å gire investeringer i fond og ser ingen grunn til å kutte det helt ut. Nå gjøres det i betydelig mindre skala enn tidligere, mens jeg holder på å redusere gjelden.

Det jeg har tanker om i dag er å først betale ned ett av mine siste kredittkort i løpet av våren, så betale ned gjelden til Nordnet og flytte fondene over i ASK. Når det er gjort kan jeg gire fondene på ASK. Da har jeg en egen konto der jeg vet at egenkapitalen er tjent på blogging.

De to siste kredittkortene betaler jeg ned med min vanlige lønn. Jeg regner med at de er nedbetalt i løpet av 2020.

Bli kvitt kredittkortgjeld

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *