5 kommentarer til “Magert lønnsoppgjør i staten

 1. Selv har jeg gått ned nesten 15% i lønn i år. Er fornøyd så lenge jeg fortsatt har jobb. Det er på høy tid med litt moderasjon i Norge….

  1. Jeg har hatt en god lønnsutvikling og klager ikke. Nå var det et mellomoppgjør og da blir det ofte ikke så store økninger. 0,19 % er likevel såpass lite at de fleste ikke kommer til å merke noe til det. For meg som jobber 80 % betyr det en økning på 640 kr i årslønna. Det å betegne dette som et magert oppgjør mener jeg er korrekt.

  1. Formuleringen som er brukt er «Det er ikke avsatt midler til lokale forhandlinger, men den enkelte virksomhet kan gjennomføre slike forhandlinger om det finnes egne midler for det.» Siden det ikke setes av midler er det lite sannsynlig at det blir lokale forhandlinger i år. Ved UiO tar vi det som gitt at det ikke blir lokale forhandlinger. Neste år er det hovedoppgjør og da er det vanlig å sette av noe midler til lokale forhandlinger.
   Det finnes noen andre muligheter til lønnsøkning.

   Arbeidsgiver kan inntil 12 måneder etter tilsetting, og ved overgang fra midlertidig til fast tilsetting, vurdere arbeidstakerens lønnsplassering på ny og eventuelt gi arbeidstakeren høyere lønn innenfor stillingens lønnsalternativer.

   Det er også mulig å fremme krav ved 2.3.4 forhandlinger.
   Sjekk ut denne linken http://www.uio.no/for-ansatte/ansettelsesforhold/stilling/opprykk/lonn/index.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *