Nå bruker jeg bare bankkort

Jeg har nå helt sluttet å bruke kredittkort. Jeg har et bankkort til vanlige varekjøp og et bankkort til utgifter i forbindelse med bloggene.

Tidligere har jeg brukt et kredittkort til bloggene. Det sier jeg opp når jeg ser at bankkortet fungerer greit på nett.

Det jeg har oppspart i fond tilsvare 6 måneders forbruk. Når jeg har fått noe mer sier jeg opp det siste kredittkortet.

Jeg er nok litt inspirert av Dave Ramsey. Det er undersøkelser som viser at forbruket går opp med 12-18 % ved bruk av kredittkort. Det er egentlig logisk. Går du inn i et butikk med kun 1000 kr i lommeboka får du ikke kjøpt noe som koster 1200 kr. Da må du ordne med mer penger. Kjøpene blir dermed litt mer gjennomtenkt. Med et kredittkort er det ingen ting som hindrer deg i å bruke penger der og da.

Bankkort har noe av det samme problemet, men i mindre grad. Pengene forsvinner med en gang det har en disiplinerende effekt. Et annet poeng er at det er begrenset hvor mye penger du har i banken.

Kontanter er åpenbar det beste for å temme forbruket. Men nå under korona blir det til at jeg bruker bankkort.

Selv om regningen blir betalt fullt ut vil et høyer forbruk bety mindre penger igjen til å bygge formue.

Jeg er klar over at det er mange som velger å bruke kredittkort. De bør selvfølgelig velge det kredittkortet som har best betingelser.

Det finnes noen tilfeller der jeg forstår at noen bruker kredittkort. Det kan ta tid å bygge opp en stor nok buffer. Et kredittkort kan dermed funger som en reserve før en har spart opp nok penger.

Du har litt bedre beskyttelse ved bruk av kredittkort. Det kan ha betydning når en må forhånds betale dyre reiser. Dersom du ikke har mye slike utgifter kan det være billiger å dekke tapene selv. Forbrukere er godt beskyttet og det er fullt ut mulig å håndheve de rettigheten over for brukerstedet selv om du betaler med bankkort.

Har du dyr forbruksgjeld kan det i noen tilfeller være gunstig å flytte det over til et kredittkort. Nå er rentene på forbrukslån veldig lave, så dette er kanskje ikke like viktig nå.

Bruker du et kredittkort kun til store kjøp og får 20-25 % rabatt er det mulig at rabatten veier opp for økt forbruk. Det skal mye til. Etter hvert som årene og tiårene går skal det ikke mye til for at det glipper og rabatten forsvinner i økt forbruk.

For meg er fordelene med kredittkort så små at jeg ikke kan se at de veier opp for økt forbruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *