Ukens rapport

Jeg har hatt en svak utvikling i begynnelsen av februar, men det har senere tatt seg opp. Siden jeg har giret opp fondene på min aksje- og fondskonto forsterkes effekten av alle endringer. Avkastningen hittil i februar tilsvarer en årlig nominell rente på 67,67 %.

Jeg sjekket min aksje- og fondskonto i dag. Gjeldsgraden er 75,96 %. Jeg kan tåle et kursfall på 7,83 % før jeg blir overbelånt. Avkastningen på min aksje- og fondskonto hittil i år tilsvarer en nominell årlig rente på 164,56 %. Det er betydelig mer enn jeg ville tjent på å bruke egenkapitalen til nedbetaling av kredittkort. Avkastningen på min IPS hittil i år tilsvarer en nominell årlig rente på 25,96 %. Det er mer enn de 6,7 % jeg trenger for å komme opp i 1 million ved pensjonsalder.

Hvis jeg ikke hadde studielån eller kredittkort så ville avkastningen av investeringene og inntekter fra bloggene hittil i år tilsvart 94,44 % av det jeg trenger for å kunne leve av det.

Slik investerer jeg

2 kommentarer til “Ukens rapport

  1. Har du bruker på Shareville?

    Vanskelig å egentlig fatte hvor mye fondene dine har gått opp når du opererer med en årlig nominell rente, hvorfor kan du ikke bare si hvor mye fondene dine har gått opp totalt i år?

    1. Bare søk opp Investorman på Shareville

      Årlig avkastning er et tall som er direkte sammenlignbart med alternative plasseringer og eventuelt nedbetaling av gjeld. Det er også det tall en trenger for å se om en får en høy nok avkastning til å nå de mål en har satt. Det er også et tall som tar hensyn til når transaksjoner foretas. Har du kjøpt fond for 200 kr som etter en måned har vokst til 202 kr er det en økning på 1 %. Det er greit. Har naboen din kjøpt et annet fond for 100 kr for en måned siden og investert nye 100 kr for 15 dager siden og nå har 202 kr i fond så har han en høyere avkastning en det du har. Skal tallene gi noen mening må en ta hensyn til når transaksjonene foretas. Det gjør en ved å regne om til årlig avkastning. Oppgir jeg en avkastning på 30 % nominell rente betyr det at jeg har tjent ti ganger så mye som jeg ville ha gjort om jeg hadde pengene på en konto hos Nordax som gir 3 % rente. Det er etter mitt syn et enkelt og tydelig mål på avkastningen. Siden jeg har giret opp investeringene er det bare nettoverdien som har noen alternativ anvendelse. Det er penger som kunne vært brukt til nedbetaling av gjeld eller andre plasseringer. Ved å se på nettoverdien, d.v.s. investeringer minus belåning, ved start og slutt og korrigere for inn og utbetalinger og så regne dette om til årlig avkastning får man et tall som er nyttig. Det er også dette tallet som viser effekten av å gire opp investeringene. Jeg skal se på muligheten til også å inkludere andre tall. Men de viktigste to tallene er årlig prosentvis avkastning for å si noe om lønnsomheten i investeringene og avkastning i kroner som er det du trenger når du skal handle i butikken. Jeg har en oversikt over begge tallene på https://www.sparesiden.com/avkastningen-av-mine-investeringer/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *