Få rabatt med kredittkort

Alle følgende kredittkort er gratis hvis de brukes kun til varekjøp og hele saldo blir betalt ved forfall. Noen av kortene er gebyrfrie bare dersom du velger epostfaktura eller eFaktura

365 direkte.
Kortet gir 3,65 % «cashback» på alle kjøp på bensinstasjoner og kles- og skobutikker. Max 2000 kr cashback i løpet av 12 måneder. De har også andre rabattavtaler.

OBS: Ved kjøp utenfor Europa er valutapåslaget 2 % mens de fleste andre kort har 1,75 %.

Cresco Car Premium.
Kortet gir følgende rabatter.
3 % drivstoffrabatt uansett hvor du fyller.
3 % rabatt på alle andre kjøp i juni juli og august. Deretter 1 %
Spesialtilbud på bilrelaterte produkter
20 % rabatt på Dekkhotell
Rabatter på EU-kontroll

Brukes kortet kun til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall er kortet kostnadsfritt.
Nominel rente er 21,6 %. De tar et månedlig gebyr på 45 kr hvis du har utestående rentebærende saldo. Det betyr i praksis at dersom du blir belastet 0,01 kr i renter en måned så kommer månedsgebyret på 45 kr på toppen.

Trumfvisa.
Her får du trumfpoeng som kan innløses i kontanter. Kortet gir % på kjøp i dagligvareforretninger som er med i Trumf. F. eks Kiwi og Spar. Det gis ingen bonus ved kjøp i konkurrerende dagligvareforretninger i Norge. Alle andre varekjøp gir 0,5 %.

Shell MasterCard
Kortet gir trumfpoeng på alle kjøp. Ved kjøp av bensin og disel hos Shell får du poeng verdt 40 øre pr liter. På alle andre kjøp får du 1 %.

Flexivisa.
Med dette kortet får du 4 % cashback på varekjøp. Du får maksimalt 200 kr pr måned eller 2000 kr pr. år. Du må velge en kategori og får bare bonus hos brukersteder innenfor valgt kategori. Du kan velge blant: flyselskaper, bensinstasjoner, elektronikk, sportsbutikker og kles- og skobutikker. Du kan bytte kategori hver måned. Pengene kommer inn på kortet den 10. måneden etter. Betales hele saldoen ved forfall er varekjøp rentefrie. Flexivisa har en effektiv rente på 25,33 %.

Statoil MasterCard.
Kortet gir inntil 40 øre rabatt pr. liter. Du får 30 øre rabatt pr. liter. Kjøper du mer enn 2500 liter pr. år økes rabatten til 40 øre. De har også et gullkort med ytterligere fordeler. Rabatt gis kun i Norge. Valutapåslag er 2 %. Anbefaler derfor at kortet ikke brukes utenlands.

Ikano Visa.
Dette kortet gir 1 % på mat- og dagligvarer. Du får også 1 % på bensinstasjoner. På Shell er den faste rabatten 2 %. I tillegg har de variable bransjerabatter. Hver måned har de en bestemt kategori som gir rabatt. Rabatten varierer fra 4 -10 %. De har også månedstilbud der enkelte butikker gir ytterligere rabatter. Rabatten er begrenset til 5000 kr. pr. år.
OBS: Det koster 35 kr. å få regningen i posten. Efaktura er gratis.

MÅNED BRANSJER RABATT
JANUAR HUS & HJEM 5 %
FEBRUAR SPORT & FRITID 7 %
MARS RABATT PÅ ALT! 4 %
APRIL BIL OG TILBEHØR 6 %
MAI KLÆR & SKO 7 %
JUNI OPTIKK 10 %

Esso Mastercard.
Med dette kortet får du 30 øre i rabatt pr. liter. Kortinnehavere som er tilknyttet arbeidsgivere eller organisasjon med særskilt avtale kan få bedre rabatter. Gir også 20 % rabatt på bilvask samt andre rabatter og tilbud.  Fra og med 3. november til og med 24. desember får du 5 % rabatt i butikker innenfor dagligvare, musikk og bøker.

10 % Cashback med YX Visa
Cashback trekkes direkte fra regningen og det er ingen øvre grense for hvor mye du kan tjene. Det gjelder kun blant utvalgte samarbeidspartnere, men flere brukersteder innenfor restaurant, hotell og bilutleie. Cashback gis på hele beløpet uansett pris.

Du får også inntil 50 øre rabatt pr. liter drivstoff når du betaler med kortet på betjente YX stasjoner og ubetjente Uno-X stasjoner i Norge. Rabatten beregnes på pumpepris.

Kortet er selvfølgelig uten kostnader dersom det kun brukes til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall. Minibankuttak er også gebyrfrie. De har også gebyrfri nettbank slik at du lett kan betale regninger direkte fra kortet eller overføre til din egen bankkonto. Renten på 19,98 % er lavere enn mange andre kort slik at du kan spare penger på å overføre gjeld.

Coop Mastercard
Dette kortet gir 2 % bonus på alle kjøp i Coopbutikker og en 1 % bonus på alle andre kjøp med unntak av dagligvareforretninger i Norge som konkurrerer med Coop. Dette kommer i tillegg til det vanlige kjøpsutbytte fra Coop. Du må være medlem av Coop får å kunne søke.

Velger du eFaktura, bruker kortet til kun varekjøp og betaler hele fakturaen ved forfall påløper ingen renter eller gebyrer. Kortet har en høy rente på 22,60 %. Papirfaktura koster kr 35. Det kreves at en er eller blir medlem av Coop og betaler 300 kr i medlemsinnskudd.

VIP Credit Card fra Ya bank
Dette Visa kredittkortet blir aktivt markedsført bl.a. på Facebook. Kortet skal gi store rabatter på produkter fra en hel del kategorier. Det høres unektelig ut som et bra tilbud. Problemet er bare at rabattene er knyttet til bestemte produkter/forretninger. Det fortoner seg mest som en kanal for butikker til å markedsføre sine kampanjer. Det er umulig å vite om tilsvarende rabatter kan oppnås på annen måte eller om andre produkter fra andre butikker også selges på tilbud. Kjøper du en avis så vil du lett se tilbud og kampanjer bli annonsert hele tiden. Rabatter og prisavslag er egentlig ikke noen mangelvare. Kortet har ingen generell rabatt eller cashback på varekjøp. Kortet er selvfølgelig gratis å ha. Kortet har også reiseforsikring. Med epostfaktura blir kortet helt gratis dersom det brukes kun til varekjøp og hele fakturaen betales ved forfall. De har en litt rar rente beregning. Betaler du deler av fakturaen ved forfall vil resten renteberegnes fra kjøpsdato. Kortet blir markedsført som et VIP kort. Sort med gullskrift gjør at det kan se eksklusivt ut. Men siden de tilbyr kredittgrense fra 5.000 til 100.000 så er det sannsynligvis et kort som er lett å få. Hvor strenge kan de være med en kredittgrense på 5.000? Velkomst pakken, som de verdsetter til 1.500 kr, er kanskje ikke like interessant og nyttig for alle. Jeg sitter igjen med en følelse av at korte høres mer eksklusivt ut enn det er. Med en rente på 20,8 % er det ikke blant de verste, men du vil lett kunne finne kort med lavere rente. For tjenester uten om de vanlige f.eks. nødkontanter eller nødkort krever de faktisk gebyrer. Dersom du ikke har BankID må du legitimere deg på posten og du blir belastet et gebyr på 200 kr på første faktura.

Gebyrfri Visa
Gebyrfri Visa koster ingenting å ha dersom du bruker det kun til varekjøp og betaler hele saldoen ved forfall. Nå får nye kunder 100 kr satt inn på kortet. De har også rabatter på inntil 30 % hos utvalgte brukersteder. Dette gjelder enkelte skoforretninger, restauranter, flyselskaper og bilutleiefirmaer.

Gebyrfri Visa har en effektiv årlig rente på 23,41 %. Nominell renten på varekjøp er 20,42 % og 26,4 % på kontantuttak. Valutapåslaget er 1,75 %. De tar ingen gebyrer. Ved purringer og inkasso følger de de offentlige satsene.

Dette er det eneste kortet jeg vet om som har høyere rente på kontantuttak enn på varekjøp. Det er ingen rentefrie dager ved kontantuttak. Du kan logge deg inn å overføre penger til egen bankkonto eller betale regninger. Alt dette regnes som kontantuttak. Det er dyrt. All innbetaling vil bli avregnet den delen av saldoen som har høyest rente. Det hjelper litt, men like fullt er kortet dyrt ved kontantuttak. Dersom du ikke betaler hele saldoen ved forfall vil det for varekjøp bli beregnet renter fra bruksdatoen.

Fakturaen blir sendt som epost hvis ikke du aktivt velger å få den tilsendt i posten. De tilbyr ikke eFaktura eller avtalegiro.

Terra Gold
Kortet gir 4 % bonus innen for den kategorien du velger. Du kan velge mellom 5 kategorier.

Bransjebonus Terra Gold ViVo Terra Business
Bensin 4 % 4 % 4 %
Flyreiser 4 % 4 % 4 %
Sportsutstyr 4 % 4 %
Dagligvare 4 % 4 %
Klær & Sko 4 % 4 %
Hotell 4 %

Kortet har 30 kr i gebyr dersom du ikke velger eFaktura. Du må være kunde i en bank som tilbyr Terra kredittkort.

Twocards
Dette er et gebyrfritt kort, dersom du velger eFaktura, som gir rabatt innen valgte kategori. Du kan bytte kategori når som helst. De tar 30 kr i gebyr for papirfaktura. Med en nominell rente på 21,72 % er det ikke et billig kort. Du får inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse.
Med TwoCards Private kortet kan du velge å motta enten:

 • 4 % bonus på alle flyreiser
 • 4 % bonus på alt du kjøper på bensinstasjonen
 • 3 % bonus på Klær og Sko
 • 3 % bonus på Elektronikk, eller
 • 3 % bonus på Sportsutstyr

Bonus på flyreiser gjelder også innenlands og for medreisende du betaler for. For å kunne motta bonus må flyreisen bestilles direkte på flyselskapenes hjemmeside.
Du kan når som helst endre ditt valg for bonus. Dette gjelder både for TwoCards Private og TwoCards Business kortet.

Manchester United Visa
Dette kredittkortet gir 10 % rabatt på medlemskontigenten i den offisielle supporterklubben til Manchester United. Du får du 10 % rabatt på United Direct –  Manchester Uniteds egen nettbutikk.

Når du besøker Old Trafford får du tilgang til rabatter:
•10 % rabatt på Megastore
•10 % rabatt på Red Café, Old Trafford på mat og drikke.
•20 % rabatt på stadion og museum turer på Old Trafford.

Kortet gir også 10-20 % rabatt hos et stort antall hoteller, sportsforretninger, sko- og klesbutikker.

Kortet har et etableringsgebyr på 99 kr. Nominell rente er 21,5 %

Effektiv rente 26,9 % v/kr 15 000 o/12 mnd.
Totalt kr 17 026,20.

De tar 40 kr for å sende faktura i posten. E-postfaktura er gratis
Kontantuttaksgebyr er kr 40 + 1% av beløp. Kortet har 1,75 % Valutapåslag.

Dersom du ikke kan eller vil bruke kredittkort kan du likevel få rabatter ved å handle på nett via KickBack. Rabattene utbetales i form av valgfritt gavekort. Velger du et visa gavekort kan du bruke rabattene over alt der du handler med visa.

20 kommentarer til “Få rabatt med kredittkort

  1. Sist jeg sjekket hadde Bank Norwegian endret reglene slik at poeng ikke lenger kan innløses i kontanter. Poengene trekkes ikke fra regningen, men kan kun brukes til betaling av nye billetter hos Norwegian eller telefonregning fra CallNorwegian. Bruker du ikke billett de neste 3 årene er de poengene borte. Dette gjør at ordningen fungere noe tilsvarende bonus poen hos andre flyselskaper. Dette er ordninger som er gode for de få som flyr mye med samme selskap. De aller fleste kredittkort gir rabatter i en eller annen for. Jeg har valgt å begrense meg til de kort som gir penger inn på kortet, rabatter som trekkes fra regningen eller poeng du kan veksle inn i kontanter. Det er dette som er relevant for folk flest.

 1. Finnes flere gode gebyrfrie kort med 4% cashback i flere kategorier f.eks:Terra Two Cards privat + Business.
  En trenger ikke kundeforhold til noen bank på disse 2 kort.
  For NAF medlemmer finnes kortet «Fordel extra» som gir 30 øre + 3% bensinrabatt hos Statoil,Best og 123 stasjoner.

  1. Det finnes flere kort jeg kunne ta med. Two Cards forutsetter at det ene kortet er et firmakort. Da må arbeidsgiver ha en egen avtale. Jeg tror ikke det ville være lønnsomt å bli medlem av NAF for å få denne rabatten. for de som er medlem er det et gunstig kort. Jeg skal se om jeg lager en oversikt der jeg tar med firmakort og private tillegskort samt andre spesielle kredittkort.

  2. Har hatt Two Cards privat i årevis og er meget fornøyd.En trenger ikke å ha Business-kortet.
   4 % rabatt fåes på flyreiser eller bensin.3% på noen andre kategorier.En kan bytte bonuskategori når som helst.

  3. Har nå tatt med dette kortet. Med betegnelsen Two Cards og beskrivelse av begge kortene fremstår dette som en pakke. På søknadsskjema kan en velge å ikke ha arbeidsgivers navn på firmakortet, men det er ikke opplyst eksplisitt at en kan velge bort dette kortet. Jeg velger dog å tro deg på ditt ord.

 2. 365 Privat er et bra kort.Ikke glem vervepremien på 100 kr som både verver og den som blir vervet får.

 3. En får ikke rabatt i matvarebutikker med Flexivisa.Det gjør en derimot med Terra Gold og Vivo. De gir begge 4%.

 4. Er ikke lett å være 100% oppdatert i jungelen av kredittkorttilbud men synest dette er en bra nettside for folk som har økonomisk sans og ikke bare lar «humla suse».

 5. Du har helt rett angående opplysningene på nettsiden til Two Cards.De er litt uklare.
  Jeg fikk kortet uten å søke da Norwegian byttet leverandør for sitt kredittkort (som også er et bra kort). Har vurdert å søke om Two Cards Business også for å få rabatt på hoteller i tillegg.

 6. Bra oversikt.

  1. Kunne du ha skrevet litt om re:member kredittkort også? Er bra på online kjøp. 9 % rabatt hos hotels.com, 4 % på groupon, 4 % på colorline, 2 % på MPX, expedia-hotell 12 %, expedia-leiebil 10 %, NetOnNet 4,8 med mer.

  Er fortsatt litt forvirret når det gjelder Two Cards – vil begge kortene stå på «deg» som privatperson?

  1. Jeg har omtalt remenber her: https://www.sparesiden.com/2011/01/25-rabatt-i-nettbutikk.html

   Jeg har ikke selv brukt Two Cards og vet derfor ikke noe mer enn det som står på nettsidene. Firmakort kommer normalt i 2 varianter. Enten er den ansatte ansvarlig eller så er firmaet ansvarlig for regningen. Det siste er minst vanlig, søknaden må da godkjennes av arbeidsgiver. Bedriftene er normalt svært strenge med å dele ut den type kort til sine ansatte. Det er avtalen mellom banken og firmaet som styrer dette.

 7. Har hatt TwoCards Private i en årrekke men har nå skaffet meg Business-kortet også uten å innvolvere arbeidsgiver. Det er helt frivillig å ha dennes firmanavn på kortet.Kortet fungerer akkurat slik som andre private kredittkort.

  1. Det var nyttig informasjon. Jeg ser at dette Businesskortet er laget for å gjøre det lettere for arbeidsgivere å behandle ansattes utgifter. De kaller det ikke et firmakort. Normalt vil et firmakort ha en avtale mellomg firma og banken der f.eks. årsgebyr blir forhandlet. Søknaden går direkte fra den ansatte til banken for kort med personlig ansvar mens kort med firmaansvar søkes via arbeidsgiver. TwoCards har tydeligvis valgt en litt annen løsning på sitt Businesskort.

  2. Flexivisa gir fremdeles 4% rabatt på daglivarer. Jeg har selv kortet og får fortsatt 4%. Men det er ikke mulig for nye kunder å få 4%.Jeg var blandt de første som annskaffet meg kortet og valgte daglivare som bonuskategori. Etter ca 6 måneder fjernet de denne kategorien. Jeg har hatt samme bonuskategori siden dag 1. Men dersom jeg bytter katgori nå, vil jeg nok ikke få daglivarerabatten tilbake.

 8. Dette var en genial oversikt!

  Angående Terra Gold, hvor komplisert er det å skaffe seg dette hvis man ikke har en Terra bank? Vil det i praksis påløpe andre kostnader for kundeforholdet til en Terra bank? Kan man også få eFaktura direkte til en ikke-Terra bank slik at man slipper å forholde seg til et ekstra bankforhold? (det vil jo være en praktisk ulempe med å velge dette kortet isåfall).

  1. Søknad om kort må skje via en av de tilknyttede bankene. Dersom de tilbyr eFaktura, noe jeg regner med, så kan den betales i en hvilken som helst bank. Bank2 tilbyr brukskonto med gebyrfritt bankkort. De tar ikke årsavgift, men krever 15.000 kr på kontoen for å utstede bankkort. De tilbyr også gratis nettbank. De tar 100 kr for å utstede BankID. Har du BankID fra før og vil bruke den så bare gi beskjed. Mer gebyrfritt enn dette tror jeg ikke du kan få det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *