Lavere rente gjør deg raskere gjeldfri

Svært mange med kredittkortgjeld lever i den villfarelse at det eneste som teller er å betale inn mest mulig for å bli kvitt gjelden. Det blir ofte hevdet at det å bytte kredittkort ikke betyr så mye. Det er faktisk helt feil. Det er bra å betale inn mye på kredittkort, men med renteforskjeller på 5, 7 eller hele 9 % er det mye å spare ved å bytte kredittkort.

Eksempel 1
Kredittkort med 50.000 kr saldo og 22,5 % rente.
Minimums betaling er 2,5 %, men ikke under 250 kr.
Betaler du bare minimum så blir du gjeldfri etter 27 år og 8 måneder.

Flytter du gjelden til et kort med 15,5 % rente og fortsatt bare betaler minstebeløpet blir du gjeldfri etter 15 år og 10 måneder. Nesten 12 år tidligere.

Eksempel 2
50.000 kr i gjeld til 22,5 % rente. Du betaler 1250 kr første måned. Du finner ut at dersom du klarer å betale så mye første måned har du råd til å betale like mye de andre månedene. Du holder dermed innbetalingen på 1250 kr til gjelden er betalt. Det tar 6 år og 3 måneder.

Flytter du gjelden til et kort med 15,5 % rente og betaler 1250 kr måneden er du gjeldfri etter 4 år og 9 måneder. Det er 18 måneder tidligere bare ved å flytte gjelden. Halvannet år slipper du å bruke 1250 kr på innbetaling til bank. Det er penger du kan investere, bygge deg opp en buffer eller bruke på deg selv isteden for å kaste de ut av vinduet i unødvendige renter.

Disse utregningene har jeg gjort ved å bruke en kalkulator på Økonomiguiden.

Har du mer gjeld blir besparelsen enda større. Du kan finne kort med enda lavere rente enn 15,5 % og da vil besparelsen selvfølgelig bli mye høyere. Sjekk gjerne ut kredittkort med lav rente og min plan for raskest mulig nedbetaling av kredittkort.