Stadig flere indeksfond

For de som ønsker å investere i indeksfond blir utvalget stadig større. En av fordelene med indeksfond er at de har lavere forvaltningshonorar. Det er fordi de bare slavisk følger en indeks og ikke bruker mye penger på å slå markedet. Aktivt forvaltet fond er dyre og gjør det normalt ikke bedre enn markedet. Indeksfond blir dermed stadig mer populært.

KLP har følgende fond:

KLP AksjeNorge Indeks II Acc
KLP AksjeGlobal Indeks IV A Acc
KLP AksjeVerden Indeks
KLP AksjeFremvoksende Markeder Indeks II

DNBNOR har følgende fond:

DNB NOR Global Indeks
DnB NOR Norge Indeks

Storebrand har følgende fond:

Storebrand Asia Pacific Indeks I
Storebrand Global Indeks I
Storebrand Indeks – Alle Markeder
Storebrand Indeks – Nye Markeder

Du bør investere i flere ulike fond for å redusere risikoen.
Forskjellige regioner vil ofte utvikle seg ulikt slik at en får en jevnere utvikling ved å spre investeringen. Man bør velge en fordeling og rebalansere minst 1 gang i året slik at en selger fond som har steget mye og kjøper fond som er billige.

Det kan være lurt å ha noe i obligasjonsfond slik at en har penger tilgjengelig til kjøp etter et krakk. Obligasjonsfond kan også brukes til å parkere gevinster når aksjefond har steget mye. De som bor i Norge er sterkt avhengig av norsk økonomi, når det gjelder jobb, pensjoner og offentlige ytelser. Det kan derfor være lurt å investere mye internasjonalt. For de som er langsiktige og villig til å ta risiko kan en mulig fordeling være:

Obligasjonsfond 20 %
Norske fond 25 %
Globale fond 40 %
Vekstmarked 15 %

Etter hvert som markedene utvikler seg vil denne fordelingen forskyves. Det bør du rette opp 1 gang i året nettopp for å selge det som har steget og kjøpe det som er billig. Når du nærmer deg tidspunktet for når du skal bruke av pengene kan du med fordel øke andelen du har i obligasjonsfond.

Obligasjonsfond bør du kjøpe via Nordnets Investeringskonto Zero. Der betaler du ikke skatt av gevinsten før du tar pengene ut slik at du får et rentefritt lån fra staten.

Sjekk også ut min investeringsstrategi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *