24,57 % skattefri avkastning i 2012

Jeg har mottatt oversikt fra Coop over kjøpeutbytte opptjent i 2012. Det var på 73,72 kr. Ingen stor sum. Men sett i forhold til medlemsinnskuddet på 300 kr er det en grei avkastning. i 2011 var kjøpeutbytte enda lavere. Grunnen til denne økning er at Ica der jeg vanligvis handlet er lagt ned slik at jeg har nå handlet mer på Coop.

Det har blitt hevdet at slike bonus og rabattprogrammer fører til mer lojale kunder som kanskje også blir mindre prisbevisste. Kjøpeutbytte er på minst 1 %. Enkelte samvirkelag har en høyere sats. Et kjøpeutbytte på 1 % er så lite at prisforskjellen mellom butikker er mye høyere. Det viktigste er selvfølgelig å handle der det er billigst. Nå gir Coop også andre medlemsrabatter og tilbud utover 1 % kjøpeutbytte. De har også et kredittkort som gir 2 % på alle kjøp i Coopbutikker, som kommer i tillegg til det vanlige kjøpeutbytte. Kortet gir også 1 % bonus på alle andre kjøp unntatt konkurrerende dagligvareforretninger.

Dersom et Coop medlemskap får deg til å automatisk handle på Coop fremfor å sammenligne priser så kan du fort tape penger. Medlemskap er derfor bare aktuelt om du vet at du uansett handler mye på Coop. Bor du ute på landet et sted hvor nærmeste butikk er Coop og det er lang å kjøre til nærmeste konkurrent så er åpenbart medlemskap fordelaktig.

Dersom du er sikker på at du ikke går i lojalitetsfella så kan medlemskap være lønnsom.
Du kan opprette medlemskap å Coops nettsider.

De tilbyr brukskonto med 0,5 % rente. Der settes kjøpeutbytte inn hvert år. Renten er så lav at du bør flytte pengene. De tilbyr sparekonto med bedre betingelser. Men den har uttaksbegrensninger og dårligere rente enn mange andre banker, spesielt på mindre beløp. Det er et fond som dekker innskudd inntil 2.000.000 ved konkurs. Men går fondet tom for penger er de ingen statlig garanti som trer inn. Flytt pengene til en av de bankene som tilbyr bedre betingelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *