Strøm av klager mot Telinet

Forbrukerinspektørene hadde nylig en byttedag der de hjalp folk med å bytte leverandør av tjenester som bank, forsikring, telefoni og strøm. De finner raskt og kanskje for raskt billigere alternativer. Mange fikk sine kostnader redusert med titusener av kroner. Noe av det de hjalp folk med å bytte var strøm. De anbefaler at du velger enten fastpris eller spotpris. Det blir også hevdet at strøm er strøm. Bare velg det billigste er tydeligvis rådet. For de som sjekker spotpris på Konkurransetilsynets nettsider vil finne at Telinet Energi har den laveste prisen. De har et påslag på kun 0,15 øre kwh.

Med et forbruk på 20.000 kwh betaler du 30 kr i tillegg til spotpris. Det dekker ikke engang kostnadene ved å sende ut regninger. Så kommer kostnader til kundeservice og markedsføring.
Jeg antar at de kan selge strøm på kraftbørsen og få spotpris. Hvorfor da selge strøm til privatpersoner når de ekstra inntektene umulig kan dekke de ekstra utgiftene?

For ordensskyld gjør jeg oppmerksom på at jeg ikke har detaljkunnskap om lønnsomhet i salg av strøm på kraftbørsen opp mot salg til forbruker. Men en tier eller to pr år i påslag pr kunde virker lite.

Seniornett får Telinet sterk kritikk fra kunder og beskyldt for svindel. Klagene går på at akontobeløpet som fastsettes for nye kunder blir opptil 4 ganger større enn det de hadde tidligere. Hvis forbruket plutselig mangedobles etter å ha byttet til Telinet så lukter det. Hvis det kun er beregningen av akontobeløpet som er feil slik at dette blir refunder senere så får Telinet et gedigent rentefritt lån.

Folk blir oppringt og avtaler inngås på telefon uten noe skriftlig materiale og folk som benytter seg av angrefristen blir straffet med 300 kr i gebyr. Kritikken på Seniornett er så massiv at jeg ikke vil velge Telinet.

Det å bytte leverandør kan gi betydelige besparelser. Men det er viktig å være litt grundige. Med en slik samlebåndsprosess som FBI hadde er det en fare for at det kan gå litt fort i svingene. Jeg håper at de som ringte inn og fikk forslag til ny leverandør sjekker tilbudet og leverandøren grundig selv. Det bør de gjøre uansett hvilke tjenester det gjelder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *