DNB investeringskonto

Jeg har tidligere omtalt Nordnet investeringskonto Zero som var den første gebyrfrie kapitalforsikringen. Nå er det kommet flere gebyrfrie alternativer. Et slikt alternativ er DNB Investeringskonto.

De tar ikke noe administrasjonsgebyr for kontoen og heller ikke noe gebyr for innbetalinger.

Kontoen kan derfor være et alternativ til Zero. Hos DNB kan du investere i 68 fond og også kjøpe enkelt aksjer.

DNB mangler litt på å være jevn god med Nordnet. Nordnet har over 470 forskjellige fond. Nordnet tilbyr også et utvalg av ETF hvor du kan spare månedlig uten å betale kurtasje.

Fra og med 4. april reduserer Nordnet kurtasjen slik at vanlige kunder betaler 0,049 %, minimum 79 kr. Enkelte kunder kan få rabatter og betaler dermed enda mindre.

DNB oppgir at de tar 0,05 % minimum 95 kr av kunder som ikke har rabatter. For de som kun vil investere i fond er dette selvfølgelig ikke relevant, men de vil da bli møtt med et begrenset utvalg av fond. De 68 fondene du kan kjøpe hos DNB inkludere populære fond som DNB Global Indeks, DNB Norge Indeks og DNB Nordic Technology. Disse fondene kan også kjøpes hos Nordnet i tillegg til en lang rekke av andre fond som for eksempel billige indeksfond fra KLP eller Storebrand

Den eneste fordelen jeg kan se med DNB er at de som allerede er kunde i DNB vil kunne se alt på ett sted. En må nesten selv vurdere hvor viktig det er. En liten ulempe med Nordnet er at du må overføre penger til Nordnet fra annen bank. Skal du kjøpe fond må du legge inn bestilling før kl: 08:30. Penger du setter inn på kontoen vil bokføres etter denne fristen og du må vente til neste dag med å kjøpe fond. Du kan selvfølgelig legge inn bestilling av fond etter kl 08:30, men da vil bestillingen bare bli liggende til neste dag. Skal du ta ut penger så må uttaket registreres før kl 10:30 for at du skal få ut penger samme dag. Selger du fond og det posteres etter denne fristen så får du ikke ut de pengene før neste dag.

Jeg vil anta at hvis du har lønnskonto i DNB og bruker DNB investeringskonto kan du overføre penger umiddelbart i nettbanken. For meg er ikke en slik fordel viktig nok til at jeg vil velge DNB.

DNB investeringskonto har minimumsinvestering på 10.000 kr eller at du setter opp en månedlig spare avtale på minst 500 kr hver måned. Hos Nordnet setter du inn så mye eller så lite du vil.

Selv om DNB investeringskonto ikke når helt opp til Zero, så synes jeg det er bra at vi får mer konkurranse og flere gebyrfrie alternativer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *