Gjør et kupp på auksjon

Auksjon er en grei salgsform for de som bare vil bli kvitt det de har raskest mulig. Spesielt hvis markedsverdien er ukjent så brukes auksjoner for å teste ut hva folk er villige til å betale. Ting som er spesielle som antikviteter og andre samleobjekter oppnår ofte en høy pris. Vanlige ting og tang folk selger som typisk cd, dvd, bøker går for en lav pris på auksjoner som QXL og Gibud. Der kan kunder spare mye. Også samleobjekter kan gå billig hvis auksjonen legges ut på feil tidspunkt. Vet du hvor mye noe er verdt trenger du bare vente til det blir auksjoner på et tidspunkt hvor det av en eller annen grunn ikke er så mange andre budgivere. Ofte hender det at folk selger ting de har arvet, fått i gave eller bare har liggende. Da kan prisen ofte bli lav. Prisene bestemmes ofte av hvem som tilfeldigvis er tilstede der og da. Derfor kan prisene variere sterkt. På nettauksjoner er det vanlig at de fleste budene kommer kort tid før auksjonen slutter. En auksjon som slutter midt på natta kan derfor oppleve lavere bud. Det er ofte slik på nettauksjoner at de auksjoner som slutter snart er de som vises først. Da er det viktig for selger at auksjonen slutter på et tidspunkt hvor mange er på nett. Ikke legg ut en auksjon som slutter 17. mai.

Lånekontoret tilbyr pantelån der folk bruker smykker og andre verdisaker som sikkerhet for lån. De holder ofte auksjoner over gjenstander som ikke blir løst inn. Utropsprisen settes til antatt markedspris. Hvis den prisvurderingen er feil kan man gjøre gode kjøp. Gullsmykker selges ofte for bare gullverdien.

2 kommentarer til “Gjør et kupp på auksjon

  1. Gode tips 🙂 Har aldri forsøkt meg på nettauksjon før. Er redd for at det kanskje kan bli litt for spennende og at jeg ender opp med å kjøpe ting jeg egentlig ikke trengte bare for spenningens skyld :p Men skader jo ikke å ta en titt og se om det dukker opp noe jeg likevel hadde tenkt å kjøpe.

    Et annet godt tips er å søke på f. eks gavekort, premie, vunnet osv på Finn. Det er mange som vinner premier de ikke egentlig ønsker seg eller er interessert i, ting som de gjerne ikke pakker opp en gang. Dermed kan en få flunka nye ting til en billigere penge og begge parter blir fornøyd. De har jo uansett vunnet det og vil ikke tape særlig mye på å gå godt ned i pris. (Har selv vunnet premier og solgt på denne måten og brydde meg da lite om hvor mye jeg fikk, så lenge jeg fikk solgt fort)

    Det samme gjelder jo gavekort. Når noen får gavekort som de ikke egentlig vil ha, så gir de gjerne god rabatt for å gjøre dem om til kontanter, hvis du f. eks skal kjøpe noe der likevel, så kan du altså spare litt. Et todt eksempel er en som la ut et gavekort på flybilletter. Et gavekort på 5000 kr som selges til 4000 kr. 1000 kr rabatt hvis du likevel skal reise. (Ser faktisk nå at det ligger et ute nå også til 4500 kr for 5000 kr gavekort 😉 500 kr spart er 500 kr spart.

    Ellers legges det jo også en og annen gullskatt ut på «gies bort» på Finn av enkelte med god lommebok som ikke gidder å ta seg bryet med å selge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *