Når tøffe prioriteringer er nødvendig

I noen tilfeller så kan du oppleve at du ikke har nok penger til å betale alle regninger. Da er det viktig å prioritere riktig. Det kan være krevende når det er flere som maser om penger. Men det er dine penger og det er du som har kontrollen.

Det er lov å legge på når noen ringer og maser. Det er også lov å legge vekk en regning eller purring til senere, men du må alltid åpne brevene slik at du har oversikt.

Betal maten først. Da snakker jeg om vanlige dagligvarer, ikke det å spise ute.
Trenger du transport til jobben betaler du de kostnadene. Det neste du betaler er strømregningen før du betaler husleie eller boliglån.

Dersom det er noe igjen bruker du der til andre kreditorer. Er det noen som ikke får betalt får det bare være.

Som en langsiktig løsning må du ta tak i problemet. Gjør det med en gang. Du må kutte utgifter og øke inntektene. Det kan hende du må selge ting eller få hjelp.

Hvis det beløp du er skyldig er noe du vet du vil klare å betale ned over tid tar du opp et lån. Hvis det ikke er mulig må du ta kontakt med de du skylder penger.

Den kortsiktige løsningen er å betale det viktigste først og så får de andre få det som er igjen. Dette må gjøres uansett purringer, inkassovarsel eller trusler om forliksrådet.

Det er uansett mye verre å få strømmen stengt eller å bli kastet ut av boligen.

En slik tøff prioritering vil ikke gi deg mer penger, men det vil ofte sørge for at det viktigste blir betalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *