De enkle og de effektive sparetriksene

Når en skal kutte utgifter er det ofte slik at de triksene som er enklest ikke nødvendigvis er mest effektive.

Ofte forsøker en å få lavere pris på det forbruket en har. Det er helt naturlig å starte der. Det som er viktig er å ikke la det bli med det. Det som virkelig hjelper er å kutte forbruket.

Du kan spare litt på dagligvarer ved å melde deg inn i Trumf og Coop. Det er enkel og gir noe penger, men ikke mye.

Det som hjelper mer er å bytte til Kiwi og Extra isteden for Meny. Det krever litt mer, men hjelper mer.

Det som hjelper enda mer er å ikke kjøpe ferdig laget mat. Det blir litt mer arbeid, men du sparer enda mer.

Du kan spare litt på bensinutgiftene ved å bruke bonuskort. Det som virkelig hjelper er å kjøre mindre. Kjøre bilen inn til byen og gå fra butikk til butikk.

Vil en bare fordrive tiden med noe kan en finne andre aktiviteter enn å kjøre bil. Mest krevende er det å klare seg uten bil, men der blir også besparelsene størst.

Du kan spare litt på å bytte strømleverandør, men mest sparer du på å bruke mindre strøm.

Feilen mange gjør er å bare fokusere på de enkle tiltakene. De har effekt, men i mye mindre grad enn om en går litt mer drastisk til verks.

Du må bestemme selv hvor viktig det er å spare opp penger og så legge løpet deretter.
Etter å ha tatt for seg de enkle triksene må en fokusere på å kutte ut eller kutte ned. Det hjelper betydelig. Det er heller ikke slik at et drastisk kutt må være permanent.

En mulighet er å gjøre det i en kort periode for å komme ut av en økonomisk krise.

Mennesker er veldig tilpassingsdyktige. Vi venner oss fort til nye forhold. Det er selvfølgelig lettere å øke forbruket enn å kutte. Men med litt innsats vil en fort kunne kutte så mye at det hjelper.

Det er greit å forsøke å finne en sparekonto med 0,05 % høyere rente. Men hvis hovedfokuset er på slike detaljer blir effekten liten. Det kan også være med på å dra fokuset bort fra det som virkelig hjelper.

Mat, klær og uteliv er vel områder hvor det kanskje er lettest å kutte. Men det vil kreve at en ofrer noe.

Hjernen er laget slik at det er begrenset hva den klarer å fokusere på. Hvis du hele tiden er opptatt med små enkle detaljer som gir litt effekt blir det ikke gjort mye med det som virkelig teller.

Hva jeg gjør

Jeg har kuttet ned på matbudsjettet. Jeg har kuttet ut brus og potetgull. Jeg smører matpakke og spiser nesten aldri ute. Det hjelper. Jeg har byttet ut Coop Mega og Meny med Kiwi og Extra. Det hjelper også.

Jeg er medlem av Trumf og Coop. Trumf-bonus får jeg automatisk når jeg bruker bankkortet.
Jeg aktiverer Coop-kupongene på nett slik at de slår inn automatisk ved handel.

Jeg bruker Gudbrandsdal Energi. Når de kommer med nye billigere avtaler så bytter jeg. Det gjøres enkelt på nett. Avtalegiro og eFaktura blir uendret. Med det strømforbruket jeg har er det ikke hensiktsmessig å stadig bytte leverandør.

Jeg bruker offentlig transport og betaler en gang i året. Det er den enkleste og billigste løsningen.

Jeg har en sparekonto i Ya Bank uten uttaksbegrensninger eller krav om minsteinnskudd. Den har også gebyrfri regningsbetaling. Jeg bryr meg ikke om det i blant finnes en annen sparekonto som tilbyr litt høyere rente.

Enkel økonomi Fokuser på det viktigste

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *