Oppfølging av min plan for 2017

Ved årsskifte satte jeg opp en plan for 2017. Nå følger jeg opp hvordan jeg ligger an i forhold til planen.

Investeringer

Jeg har giret opp mine fondsinvesteringer maksimalt og tatt ut avkastningen løpende. Avkastningen har vært svært god hittil i år. April var en tøff måned, men det endte likevel i pluss.

IPS

Jeg har ikke foretatt noen innbetalinger i år. Etter den årlige rebalanseringen har jeg ikke gjort noen endringer. Dette er helt i følge planen. I desember skal jeg foreta en ny beregning av lønnsomheten i IPS og sammenligne dette med aksjesparekonto og eventuelt nye regler for investeringskonto. Endrede skatteregler for alternativene til IPS kan faktisk gjøre IPS mer attraktivt. Det skal mye til for at jeg setter inn penger i år. Nå er fokuset uansett på nedbetaling av gjeld.

Gjeld

Gjelden håndteres helt i henhold til planen. Gjelden er kraftig redusert hittil i år. Reduksjonen har vært noe mindre i april enn tidligere, men det går fremdeles rette veien og fortsetter det i samme tempo er et kredittkort nedbetalt i august, og de andre kredittkortene nedbetalt innen utgangen av november 2018. Allerede i juli 2018 vil jeg kunne selge investeringene og innfri all gjeld utenom studielånet.

Bli kvitt kredtittkortgjeld

Blogging

Jeg får noe inntekter fra bloggene, men inntektene er fremdeles lave. Jeg arbeider fremdeles med å øke inntektene fra bloggene. Jeg ser noen tegn til at disse inntektene kan øke.

Forbruk

Forbruket er lavt. Budsjetter er 2500 kr lavere enn det jeg brukte i desember. Det faktiske forbruket i april har økt til litt over budsjettet. Det blir ingen reduksjon i forbruket fremover. Det går en grense for hvor lenge jeg kan holde det på et så lavt nivå. Det er et stramt budsjett og jeg er fornøyd så lenge jeg klarer å holde det.

Konklusjon

Jeg klarer å følge planen og det går rette veien, men jeg må fremdeles arbeide med å få det til å gå fortere.

2 kommentarer til “Oppfølging av min plan for 2017

  1. Veldig interessant å lese og flott at planen holder. Spørsmål: hva er planen når kredittkortene er nedbetalt? Skal du fortsette å i investere? Er du bekymret for om du kan pådra deg ny gjeld?

    1. Jeg har gått ned til 80 % stilling og har en plan om å gå ned til 60 %. Ellers så er planen å fortsette å øke formuen. Når kredittkortgjelden er nedbetalt må jeg avgjøre om jeg skal gå løs på gjelden til Nordnet eller investere i fond. Pengene jeg tjener på blogging investeres i fond og det kommer jeg til å fortsette med.

      Når kredittkortene er nedbetalt er det alltid en risiko at en tar opp ny kreditt. Jeg har klart lenge å bruke mindre enn det jeg tjener. jeg har lært. Det har ikke vært lett å komme dit jeg er i dag, og det er en prosess jeg ikke vil igjennom på nytt. Jeg har sagt opp to kredittkort. Jeg har også nedbetalt 2-3 forbrukslån for noen års siden. Dette er kreditter som ikke er tilgjengelig nå. Jeg har betalt ned på studielånet. Det er også penger jeg ikke har tilgang til. Jeg har spart i IPS og de pengene får jeg ikke tilgang til før jeg er 62 år. Jeg er bevisst på risikoen for ny gjeld og mener jeg skal klare å unngå at det går galt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *