Planen for neste uke

Jeg har en investeringsstrategi der jeg belåner fond. Egenkapitalen holder jeg på det minimum jeg trenger for å utnytte kredittgrensen maksimalt og ha noe sikkerhetsmargin. I klartekst betyr det at jeg holder gjelden oppimot 300.000 som er kredittgrensa. Belåningsverdien av fondene forsøker jeg å holde på 315.000. Det gjør at jeg har noe margin ned til gjelden. Skulle verdiene av fondene øke så mye at belåningsverdien blir høyere enn 315.000 kr så selger jeg det overskytende. Grunnen til dette er at egenkapitalen kan alternativt brukes til å redusere kredittkortgjelden. Derfor holder jeg den på et minimum. Jeg trenger bare en økning på 0,77 % før jeg når opp til det nivået. Jeg har ennå litt igjen til gjelden når opp i 300.000 kr. Jeg kommer derfor til å ta ut penger med en gang belåningsverdien når opp i 315.000. Grunnen til at kredittgrensen ikke allerede er utnyttet fullt ut skyldes at jeg tidlig i vår solgte meg ned litt ekstra mye for å ta gevinst. Jeg håper at at porteføljen kommer opp på det nivået den skal ha i løpet av kommende uke.

2 kommentarer til “Planen for neste uke

  1. Hei,
    Takk for innblikk i en særegen investeringsstrategi. Du har vel fått mye spørsmål om dette før, men jeg kommer med et til. Har du noen mekanismer for å sikre deg mot for stort tap ved nedgang i aksjemarkedet, en form for stop loss? Finnes det en nedre grense for når du må selge unna fond for å dekke lån, slik at du ikke taper mer enn egenkapitalen?

    1. Stop loss er en dårlig løsning. Det innebærer at en selger etter et kraftig kursfall for å berge det som er igjen. Det er ofte ikke et gunstig tidspunkt selge på. Det jeg gjør er å holde egenkapitalen på et minimum. Det oppnår jeg ved å ta ut avkastningen løpende. De pengene jeg tar ut kan jeg føre tilbake igjen ved eventuelle kursfall slik at jeg får kjøpt billig. Det jeg har tatt ut hittil er mer enn den egenkapitalen jeg har inne nå. Det betyr at selv om jeg taper hele egenkapitalen vil jeg likevel gå i pluss. Det viktigste er å ikke selge på bunn, men heller bruke den muligheten til å kjøpe billig. Ved å selge ut etter at andelene har økt sikrer jeg gevinst. Det reduserer tapene og gjør at jeg har midler tilgjengelig for kjøp hvis kursene faller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *