Sparetips for påsken

Nå nærmer påsken seg og da er det lett at pengebruken sklir ut. Du får ingen dårlig påske av å være prisbevisst. Det er naturlig å bruker mer penger i ferien og høytider enn ellers. Men det kommer flere høytider og mer ferie senere som også skal nytes. Det er uansett slik at en ikke kan bruke mer penger enn det økonomien tillater.

Billig hotell og flyreiser

For de som bestiller på nett er det tre greie rabattordninger:

1. Coop har en egen hotellportal
2. Viatrumf gir trumf poeng for handel på nett
3. KickBack.no gir penger tilbake på netthandel

Bruker du disse sidene vil du kunne spare en god del penger.

Kjøp snop i dagligvareforretning

Dette er elementært, men fort å glemme. Kjøper du i kiosken, på bensinstasjonen, på toget eller flyplassen blir det dyrt.

Valuta

For de som skal utenlands så er det mye å tjene på best mulig vekslingskurs. Bruker du kort i utlandet vil det være et valutapåslag på 1,75-2 %. DNB har økt valutapåslaget til 1,95 % på sine debet og kredittkort. Du bør likevel bruke kort fordi det å kjøpe utenlandske sedler i bank i Norge er mye dyrere. Betal alltid i lokal valuta. De brukerstedene som tilbyr å betale i norske kroner tjener mye på å gi deg en ugunstig vekslingskurs.

Enkelte minibanker i utlandet forsøker å lure deg til å belaste kortet i norske kroner. Da får du en svært dårlig vekslingskurs. Da må du lese nøye og ikke automatisk velge de minibanken anbefaler. Du kan bli nødt til å trykke på rød knapp isteden for grønn, flere ganger bli spurt om du virkelig vil dette også videre. Pengene kommer uansett ut i lokal valuta.

Det kan være greit å ha noe kontanter med seg. Jeg bruker Forex Bank. De tjener penger på valutakursene slik som andre banker, men tar ikke noe flatt gebyr på toppen. Det du ikke bruker i utlandet kan du veksle tilbake gebyrfritt mot kvittering.

Bruk biblioteket

Jeg har tidligere nevnt fordelen med å bruke biblioteket. Det å kjøpe bøker bare for å ha noe å lese på toget eller på hytta koster unødvendig mye penger. Biblioteket har et så stort utvalg at de fleste vil finne noe de liker.

Sjekk gjerne ut Krimboka, som er min blogg der jeg skriver litt synsing om bøker og forfattere.

Hold fartsgrensene

Det er mye politi ute på veiene. Bøtene er høye. Ulykker koster enda mer. Ta det med ro. Du har ferie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *