DNB BSU 2.0 gir lav rente

DNB markedsfører sin BSU 2.0 konto aktiv. Ordningen kan virke fordelaktig. De som har en BSU konto i DNB kan åpne en BSU 2.0 konto med samme rente og uttaksbegrensninger. Fordelen er at denne ekstra sparingen gir samme høye rente som vanlig BSU. Problemet er at denne kontoen bare kan brukes til boligkjøp eller nedbetaling ab boliglån.
DNB gir ikke den beste renten på BSU. DNB gir kun 4,7 % rente. Dine Penger har en oversikt som viser mange banker med bedre rente helt opptil 5,35 %. Du taper dermed penger på å ha BSU konto hos DNB. Det er ikke mulig å ha vanlig BSU i en annen bank og ha BSU 2.0 i DNB. Prisen du må betale for å ha en BSU 2.0 konto er at du godtar den dårlige renten DNB gir på vanlig BSU.
Mitt råd er at du har BSU konto hos den banken som gir høyest rente. Ønsker du å spare mer så kan dette gjøres via Nordax Finans som gir 4,25 % rente. Da har du ingen uttaksbegrensninger på ekstrasparingen. et alternativ kan være å åpne en Investeringskonto Zero hos Nordnet og plassere pengene i et trygt og langsiktig norsk obligasjonsfond. Da betaler du ingen skatt av avkastningen før pengene tas ut. Ved å velge et langsiktig norsk obligasjonsfond vil du sannsynligvis få bedre avkastning enn en god høyrentekonto. Risikoen er lav spesielt dersom du har noen år igjen til du skal bruke pengene.

Riktig sparing i BSU

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *