Feriepengene er mottatt

Jeg vet ikke hvilke planer andre har for feriepengene, noen vil kanskje bruke dem på ferie. Jeg foretar årets innskudd i IPS på mandag. Hvis det ikke skjer endringer i skattereglene så kommer jeg til å vurdere å stoppe innbetalingene når jeg har passert 50. Det er på trappene en skattereform som kan gjøre IPS mer gunstig. Da vil de bli aktuelt å fortsette innbetalingen enda lengre. Hvis det blir en økning av det årlige taket på innskudd kommer jeg til å sete opp en månedlig spareavtale. Det er antydet en økning av beløpsgrensen til 40.000 kr. Da går det ikke å bare bruke feriepengene. En slik endring kommer tidligst fra 2016. Men årets innskudd betales på mandag og da vil jeg også finjustere fordelingen mellom fond.

2 kommentarer til “Feriepengene er mottatt

 1. Hei,

  Ser med interesse at du sparer i IPS. Jeg vurderer selv å begynne å spare i IPS (DNBs Pensjonspar 100), men jeg forvaltningshonoraret er på 1,2%. Alternativet er å spare i et indeksfond, f.eks DNB Global hvor forvaltningskostnadene er 0,3%.

  Hva er fordelene med IPS kontra å spare i indeksfond?

  (jeg er har et langtidsperspektiv på sparingen)

  1. Det er mulig du blander sammen to produkter. DNB tilbyr IPS som du finner på denne linken https://www.dnb.no/privat/sparing-og-investering/investeringsprodukter/link-pensjon-spar.html
   Du kan spare inntil 15000 i året. Du får fradrag i inntekt ved innbetaling. Pengene er låst til pensjon og skattlegges som pensjon ved utbetaling. DNB tar 0,3 % i årlig gebyr i tillegg til forvaltningshonorar i de fond du investerer i. hvis det er dette du vil ha så velg IPS hos Nordnet. Gebyret på 0,3 % tar ikke Nordnet og du kan investere i 450 fond inkludert DNB Global indeks og andre indeks fond.

   DNB tilbyr også det de kaller pensjonsspar. Du finner det på https://www.dnb.no/privat/pensjon/pensjonspar.html

   Du får ikke fradrag i inntekt eller unntak fra formueskatt slik du gjør med IPS. Sparer du i dette produktet er du ikke bundet til pensjonsalder, men kan ta ut pengene når du vil. Når du tar ut pengene beskattes gevinsten som kapitalinntekt. Ved oppnådd pensjonsalder kan du velge om du vil ha månedlige utbetalinger eller engangs sum. Den valg muligheten har du ikke i IPS. Skulle du trene pengene før pensjonsalder kan du ta ut penger når du ønsker. Det kan du ikke i IPS. Dette produktet er i bunn og grunn det samme som Nordnets investeringskonto Zero. I Zerovelger du blant 450 fond. Du kan også velge standarporteføljer hvis du ønsker det. De tilbyr ikke automatisk rebalansering eller nedvektig. Det må du gjøre selv. Det er ingen automatisk utbetaling i Zero så du må ta ut penger når du trenger det.

   Uansett hvilke av disse produktene du velger så bør du sjekke ut Nordnet. Nordnet har også noen indeksfond helt uten gebyrer.

   Jeg har skrevet mye om IPS Du kan starte med denne artikkelen: https://www.sparesiden.com/sparing/individuell-pensjonssparing-ips/

   Jeg har også skrevet en oversikt her: https://www.sparesiden.com/sparing/3-alternativer-for-pensjonssparing/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *